طرز پخت خوراک عدسی هندی؛ غذایی گرم برای روزهای سرد زمستان!

اگر به دنبال یک غذای کاری اصیل هندی هستید، خوراک عدسی یا دال عدس را امتحان کنید. این غذا خوشمزه و سالم یکی از بهترین غذاها با پایه عدس است که برای گرم کردن بدن در زمستان یا هوای سرد تهیه می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، خوراک عدسی هندی سرشار از ریز مغذی‌ها و درشت مغذی‌ها مانند کربوهیدرات‌ها و پروتئین است، بنابراین بدن شما را به طور کامل تغذیه می‌کند. در این بررسی از وبسایت «همشهری آنلاین» در مورد روش تهیه خوراک عدسی هندی صحبت می‌کنیم.

معرفی خوراک عدسی هندی

خوراک عدس را باید غذای اصلی کشور هندوستان دانست. چه ثروتمند و چه فقیر، همه این غذا را می‌خورند. در حالی که دال عدس اصطلاحی است که برای حبوبات خشک مانند عدس، نخود و لوبیا استفاده می‌شود، اما خودش نیز به تنهایی یک غذا محسوب می‌شود. اگرچه خوراک عدس برای مدت طولانی در هند وجود داشته است، تاریخچه آن به دوره‌ای بازمی‌گردد که احتمالاً عدس یک غذای اصلی در سراسر کشورهای جنوب آسیا بوده است.

بیشتر بخوانید: روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم؟

مواد اولیه تهیه خوراک عدسی هندی

مواد لازم در روش تهیه خوراک عدسی هندی طبق جدول زیر است:

مواد تشکیل دهنده

مقدار مورد نیاز

روغن نارگیل

یک تا ۲ قاشق غذاخوری

پیاز

۲ عدد

سیر

۴ حبه

زنجبیل

۲ قاشق چایخوری

زردچوبه

یک قاشق چایخوری

گشنیز

یک قاشق چایخوری

زیره

یک قاشق چایخوری

پاپریکا قرمز

یک قاشق چایخوری

پودر کاری

یک قاشق چایخوری

عدس قرمز خشک

یک ⅔ فنجان (۳۰۰ گرم)

آب سبزیجات

۳ ¼ فنجان (۷۸۰ میلی لیتر)

شیر نارگیل

یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر)

گوجه فرنگی

یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر)

نمک و فلفل

به مقدار لازم

شکر نارگیل یا شکر معمولی)

۲ قاشق چایخوری

آبلیمو

۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

دستورالعمل تهیه خوراک عدسی هندی

روش تهیه خوراک عدسی هندی به شرح زیر است:

  1. خوراک عدس را با ماست غیر لبنی، جعفری یا گشنیز تازه روغن نارگیل را در یک تابه یا قابلمه گرم کنید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا شفاف شود. سپس سیر و زنجبیل را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا معطر شود. در آخر ادویه‌ها را اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا طعم آنها آزاد شود.

بیشتر بخوانید: چگونه آش خوشمزه و به صرفه بپزیم؟

  1. عدس‌ها را در یک الک ریز له شده بریزید و آبکشی کنید. سپس آنها را به مخلوط پیاز در ماهیتابه اضافه کنید. آب سبزیجات را در آن ریخته، هم بزنید تا مخلوط شوند و روی حرارت ملایم قرار دهید. به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که عدس بیشتر مایع را جذب کند بپزید.
  1. شیر نارگیل و گوجه فرنگی له شده را اضافه کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر یا تا زمانی که عدس نرم شود بجوشانید. (اگر سس خیلی غلیظ بود، کمی دیگر آب گوشت یا شیر نارگیل اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد). نمک، فلفل، شکر نارگیل و آبلیمو را برای طعم دادن مزه‌دار کنید.
  2. خرد شده و دانه های کنجد یا سایر موادی که دوست دارید تزئین کنید. روی برنج یا با نان وگان خانگی یا آلو پاراتا سرو کنید یا از آن به عنوان پرکننده برای پنکیک، کرپ یا دستور پخت تورتیلا استفاده کنید.

نکات مهم در تهیه خوراک عدسی هندی

نکات مهم در روش تهیه خوراک عدسی هندی عبارتند از:

  • عدس‌های مختلف (دال) مانند توور دال، مونگ دال، ماسور دال، چانا دال یا اوراد دال دارای بافت و طعم منحصر به فردی هستند. از عدسی که با دستور غذا مطابقت دارد استفاده کنید.
  • عدس را کاملاً بشویید تا گرد و غبار و زباله‌ها از بین برود. خیس کردن عدس به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یا بیشتر می‌تواند زمان پخت را کاهش دهد و هضم را بهبود بخشد.
  • غذاهای عدس هندی به شدت به مواد معطر تازه مانند سیر، زنجبیل، پیاز، گوجه فرنگی و گیاهانی مانند گشنیز برای افزایش طعم متکی هستند.
  • همیشه ادویه‌های ضروری مانند زردچوبه، زیره، گشنیز، دانه خردل و گارام ماسالا را در دسترس داشته باشید. ادویه‌ها را قبل از اضافه کردن به ظرف در روغن یا روغن سرخ کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشند.
  • خوراک عدس هندی ترکیبی از طعم‌های تند و شیرین است. تمر هندی، آب لیمو یا گوجه فرنگی را برای لطاف، و انگور یا شکر را برای کمی شیرینی اضافه کنید.
  • در حین پخت، هر از گاهی هم بزنید تا عدس به ته نچسبد و از پخت یکنواخت مطمئن شوید.
  • سبزیجاتی مانند اسفناج، هویج، کدو تنبل، یا بطری کدو را برای یک پیچش مغذی اضافه کنید.
  • قبل از سرو، اجازه دهید تا دال ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت کند تا طعم‌ها با هم مخلوط شوند. گرم کردن مجدد می‌تواند طعم عدسی را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش گوجه فرنگی به روش سنتی تبریزی

کلام آخر

روش تهیه خوراک عدسی هندی را آموزش دادیم، اکنون می‌توانید این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید. این غذا را با مواد غذایی تازه تهیه کنید تا از مواد مغذی آن نهایت استفاده را ببرید. بدون شک کودکان از خوردن این غذا لذت بسیار خواهند برد، زیرا ظاهر زیبایی دارد و مزه بسیار خوبی نیز ارائه می‌دهد. توصیه می‌کنیم تهیه این غذا یک بار در هفته در برنامه غذایی خود بگنجانید.

کد خبر 922793

  • طرز پخت خوراک عدسی هندی؛ غذایی گرم برای روزهای سرد زمستان!

  • طرز تهیه مارمالاد نارنگی بدون ژلاتین با غلظت عالی و بدون تلخی!

  • طرز تهیه خرما بار ، میان وعده مقوی و انرژی بخش در زمستان

  • نخود برگر با سس خردل

  • طرز تهیه نرگسی اسفناج، غذای سنتی زمستانی مخصوص وگن ها

  • روش تهیه برگر سبزیجات + فوت و فن

  • طرفداران مذاکره پاسخ بی‌شرمانه ترامپ را بشنوند! | با ترامپ چه باید کرد؟

  • سرمربی الهلال نخواست پرسپولیس ۸تایی شود | حامیان این بازیکن ضعیف پرسپولیس الان کجا هستند؟

  • پرسپولیس این خرید پرسروصدا را رد کند برود | الهلال یک طرف پرسپولیس را اتوبان کرده بود

  • اتمام حجت صفحه رسمی رهبر انقلاب در خصوص مالکیت مردم فلسطین

  • خیال ترامپ راحت؟! این خیلی خام بود ؛ ترامپ منتظر همین یک جمله مبارک ایشان بود تا بگوید بله مرسی!

  • بزرگترین پروژه الحاق نظامی رقم خورد+ تصاویر | ویژگی‌های منحصربه فرد ناو پهپادبر شهید باقری از زبان فرمانده

  • هشدار عجیب به ترامپ؛ این کشور تهدید به جنگ کرد

  • اتمام حجت صفحه رسمی رهبر انقلاب در خصوص مالکیت مردم فلسطین

  • درگیری با اسکوچیچ؟ در آن حد نیستم | با حرف زدن نمی‌توان قهرمان شد

  • واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان در کرمان با ۳۳فوتی و مصدوم

  • شرط عجیب ماتزاری برای استقلال؛‌ پای بازی با پرسپولیس وسط کشیده شد

  • بارش‌ها باز هم شدیدتر می‌شود | اعلام جزئیات ورود سامانه پربارش و فراگیر به ایران

  • هشدار عجیب به ترامپ؛ این کشور تهدید به جنگ کرد

  • اعلام آمادگی ایران برای آغاز مذاکرات هسته‌ای | پیشرفت مسیر دیپلماسی بستگی به حسن نیت طرف‌های غربی دارد

  • برف شدید مدارس این شهر را تعطیل کرد

  • اولین تحریم دولت ترامپ علیه ایران رسما اعلام شد

  • سلامی: سر جنگ با هیچ کشوری نداریم؛ در مقابل تهدید ‌قد خم نمی‌کنیم | ناو پهپادبر شهید باقری را برای دفاع در دورست ساخته‌ایم

  • طرز تهیه نرگسی اسفناج، غذای سنتی زمستانی مخصوص وگن ها

  • ترفندهای تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی

  • فوت و فن‌های آماده‌سازی‌ فست فود خانگی

دیدگاهتان را بنویسید