امسال نیمی از رزیدنتهای تخصصی اطفال انصراف دادند | امید به درمان در بیماریهای مزمن کودکان بیشتر شده

در حال حاضر استقبال پزشکان برای ورود به همه تخصصها کمتر شده و امسال از جمع ۶۰ رزیدنت پذیرفته شده در بخش اطفال نیمی انصراف دادند.
همشهری آنلاین – مریم سرخوش: نشست خبری سی و پنجمین همایش بینالمللی بیماریهای کودکان و بیست و یکمین همایش ملی پرستاری کودکان که در مرکز طبی کودکان برگزار شد.
رئیس سی و پنجمین همایش بینالمللی بیماریهای کودکان در این نشست با بیان اینکه این ۲ همایش به طور همزمان (۲۵ تا ۲۸ آبان) برگزار خواهد شد، عنوان کرد: این دو مجموعه همیشه در کنار هم برای سلامت کودکان فعالیت میکنند. در این همایش تلاش است تحقیقات جدید در حوزه علوم پرشکی کودکان مطرح شود، استفاده از فناوریهای نوین، هوش مصنوعی، بافت و سلول در بیماریهای کودکان هم در این همایش مورد بحث قرار بگیرد.
دکتر علیاکبر زینانلو افزود: بحث جوانی جمعیت و سلامت مادر و کودک هم یکی از موضوعات اساسی در این کنگره است. روشهای مراقبت از جنین و کودکان و مادران و همینطور راهبردها و رویکردهایی که در ترند افزایش جمعیت داریم هم مطرح خواهد شد. همچنین مراقبتهای لازم در سطوح مختلف کشور در خانهها و مراکز بهداشت و فضاهای دانشگاهی در بحث با نگاه جدید و بر اساس حجم جمعیت بیشتری که به دلیل زاد و ولدها صورت میگیرد داشته باشیم.
این فوق تخصص قلب کودکان تاکید کرد: تجربیات و تحقیقات محققان هم به بحث گذاشته میشود، چون در گذشته هم ثابت شده این تحقیقات در عمل به مار آمده است. امیدواریم خروجی این همایش بخشی از سوالات و مسائلی را که ما برای بهبودی کیفیت زندگی کودکان نیاز داریم، پاسخگو باشد.
زینانلو همچنین در پاسخ به سوالی که آیا تزریق موادی در زمان رادیولوژی وسونوگرافی به مادران منجر به سقط جنین میشود، عنوان کرد: با دانستن اینکه مادر باردار است، تمهیدات لازم صورت میگیرد که آسیبزایی برای مادر نداشته باشد، مگر کسی نداند که بارداری وجود دارد.
پیشرفت در درمان بیماریهای مزمن
دبیر سی و پنجمین همایش بینالمللی بیماریهای کودکان هم با بیان اینکه ۴۴ پنل از بیماریهای مختلف و شایع را در این همایش خواهیم داشت از حضور ۱۹۰ سخنران هم خبر داد.
محمودرضا اشرفی در پاسخ به سؤال همشهری آنلاین درباره میزا موفقیت درمان بیماریهای سخت در کودکان از جمله سرطان بیان کرد: ۱۱ رشته فوق تخصصی در حوزه درمان سرطان کودکان داریم. پیشرفت خوبی در درمان این بیماریها به ویژه با پیوند مغز و استخوان حاصل شده است و بیماری برطرف میشود نه اینکه درمان علامتی داشته باشد. با استفاده از ژن و سلول درمانی امید به درمان در اکثر بیماریهای مزمن کودکان افزایش یافته است،
این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان درباره مباحثی که پیرامون کمبود متخصصان اطفال و بیرفبتی برای ادامه تحصیل در این رشته وجود دارد، بیان کرد: در حال حاضر استقبال پزشکان برای ورود به همه تخصصها کمتر است. سختی کار، بار زیاد درمان و نبود آینده شغلی و درآمدی در این باره مطرح است. امسال از جمع ۶۰ رزیدنت پذیرفته شده، نیمی انصراف دادند، قطاری که باید با تیمی شامل انترن، دانشجو، رزیدنت و استاد حرکت کند، هر مدام از این اعضا را نداشته باشد، قطعا لنگ خواهد زد.
معاون پژوهشی مرکز طبی کودکان با بیان اینکه گاهی این مرکز تنها یک یا دو استاد داشته اما این مرکز خدماتی، درمانی و آموزشی و پژوهشی به برکت بانیان آن همیشه برقرار بوده است، تاکید کرد: امیدوارم بتوانم با مشوقهایی که برای پزشکان جوان در نظر گرفته میشود، آنها را در این حوزه ترغیب کنیم. به هر صورت طب کار سختی است و با تلاش شبانهروزی و کشیکهای متعدد محقق میشود، امیدواریم بهترینها به این حوزه ورود و بهترین خدمات را به کودکان معصوم کشور ارائه کنند.
اشرفی درباره بیماریهای شایعی که این روزها کودکان ایرانی با آن مواجه هستند هم بیان کرد: برخی بیماریهای فصلی است و اکنون هم آنفلوآنزا در کودکان رواج بیشتری پیدا کرده است. اما همچنان بیماریهای عفونی فصلی بیشتری مشکل ما در حوزه سلامت کودکان است. البته با توجه به پیشرفت علم و افزایش روشهای تشخیصی، اکثر بیماریهای موجود در کودکان به ویژه با روشهای ژنتیک قابل درمان هستند. امیدواریم در این باره حمایتهای لازم را دریافت کنیم تا با ارائه خدمات درمانی بیشتر، جمعیت کودکان سالم کشورمان افزایش پیدا کند. امیدوارم با پیشگیریهای لازم مانع از افزوده شدن کودکان بیمار شویم چون هزینه نگهداری آنها چندین برابر هزینههای پیشگیری و تشخیص اولیه است.
تحول در پرستاری کودکان
اکرم سادات حسینی، دبیر علمی بیست و یکمین همایش ملی پرستاری کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم هدف از کنگره امسال را رشد اخلاقی و قانونی پرستاران عنوان کرد و گفت: آشنایی با تحولات جدید و تکنولوژی در حوزه پرستاری کودکان در این همایش ارائه میشود. همچنین تحولات مراقبتی به ویژه در کودکان و نوزادان را مد نظر قرار دادیم.
حسینی ادامه داد: امسال تاکید بیشتری تامین سلامت کودمان و نوزادان با محوریت بازی و تامین نیازهای عاطفی وروحی آنها داشتیم.
او درباره محورهای این همایش هم بیان کرد: ایمنی بیمار، هوش مصنوعی و تکنولوژی در پرستاری، مدیریت درد و ضعف و قوانین و اخلاق پرستاری و… از محورهای همایش امسال است.
بیشتر بخوانید:
نامه به رئیسجمهور درباره بیمارستانی که خاک میخورد | اینجا درمان کودکان بیبضاعت مهم است نه هویتشان
افزایش ۲ برابری تختهای ویژه کودکان | ۲۸۰۰ پزشک جدید اضافه میشوند
کد خبر 805699 منبع: همشهری آنلاین
-
تزریق واکسن آنفلوآنزا ضروری است؟ | ابتلا به آنفلوآنزا واکسنِ آن را بیاثر میکند؟
-
هزینه از جیب بیمار بیمهشده در واقع ۶۰ درصد است نه ۴۰ درصد | چند قلم دارو از پوشش بیمه خارج شده است؟
-
شیوع بیسابقه دیابت در دنیا؛ دیابت باید مدیریت شود | ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران و ۱۱ میلیون نفر در مرحله پیشدیابت
-
شمارش معکوس کاهش ذخایر داروهای تالاسمی | اضطراب کمبود دارو به جان بیماران افتاد | چرا داروهای تولید داخل جوابگو نیست؟
-
سنگاندازی سوئیسیها، مرگ بیماران خاص | ارز خاصی که واردات را مختل کرده است
-
کدام درمانهای ناباروری تحت پوشش بیمه است؟
-
امسال نیمی از رزیدنتهای تخصصی اطفال انصراف دادند | امید به درمان در بیماریهای مزمن کودکان بیشتر شده
-
واکنش ترکیه به ادعای توافق اردوغان و نتانیاهو درباره پذیرش یک میلیون فلسطینی در این کشور
-
پارتی مختلط دانشجویان پزشکی قم کار دستشان داد | محرومیت ۴ نیمسال از تحصیل برای دانشجویان متخلف
-
النینو به خشکسالی ایران پایان میدهد؟ | بارشها در این مناطق بیشتر از نرمال خواهند بود | کارشناس هواشناسی: اکثر سدها و تالابها امسال آبگیری میشوند
-
موافقت با این قطعنامه ضدایرانی یعنی آغاز جنگ | پای ایران در میان باشد باید محتاط بود!
-
تصاویر قرق اتوبان بزرگ چین برای معاون رئیسی | اسکورت با ابهت چینیها را ببینید
-
جنجال کارتخوان نانواییها ؛ ماجرای ضبط صدا و تصویر مشتریان چیست؟
-
کابینه عربستان تصمیم جنجالی بن سلمان را تایید کرد
-
موافقت با این قطعنامه ضدایرانی یعنی آغاز جنگ | پای ایران در میان باشد باید محتاط بود!
-
تصاویر قرق اتوبان بزرگ چین برای معاون رئیسی | اسکورت با ابهت چینیها را ببینید
-
تصاویر اولین شهرهای موشکی زیرزمینی ایران
-
تصاویر خیابان های تلآویو پس از حملات راکتی القسام
-
کامران جای حسن یزدانی را می گیرد؟ | قاسمپور حریف جدید تیلور
-
کرکس ایران سفیدپوش شد
-
آموزش درست کردن آش عباسعلی کرمانشاهی + فیلم | داستان جالب آش عباسعلی را بخوانید | طرز تهیه آش عباسعلی به سادهترین روش
-
نحوه درست پخت شلغم که بو و مزه ناخوشایند آن را از بین میبرد
-
چشمک زیدان به عربستانیها؛ پیشنهاد بدهید
-
هشدار فدراسیون به داوران: زیادی اشتباه کنید به لیگ دسته یک میروید!
-
نامه به رئیسجمهور درباره بیمارستانی که خاک میخورد | اینجا درمان کودکان بیبضاعت مهم است نه هویتشان